Yaz sofralarına çok yakışan zarif lezzet: Mütebbel tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Mubbel, özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağında, kavrulmuş patırır ile yapılmış lezzetli bir meze. Özellikle Hatay'ın Türkiye'deki mutfağında bulunan bu lezzet, yoğurt ve tahini ile zenginleştirilir ve hem lezzet hem de görünüm açısından kafanın başında bulunur. Kuyu, Bu zarif meze yaz masaları için nasıl uygun hale getirilir? İşte, Lezzetli için lezzetli tarif …
Mütel tarifi
Malzeme
3 büyük patırır
2 yemek kaşığı tahini
2 yemek kaşığı sızdırmazlık yoğurt
1 karanfil (ezilmiş)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz (damak tadına göre)
BUGUN İÇİN:
Zeytinyağı, biber biberi veya nar tohumları (isteğe bağlı)
Hazırlık
Oda fırında veya barbeküdeki kabuklar dikkatlice yakılıncaya kadar soba üzerindeki patlıcan.
Soğuduğunda, kabukları ve ince kesimleri bir bıçakla soyun veya ezerek ezin.
Bir kase karıştırma; Kavrulmuş patırırma, tahin, gergin yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ekleyin.
Tüm malzemeler karıştırılana kadar karıştırın.
Tutarlılık yumuşak olmalı, çok sulu olmadığından emin olun.
Karışım karışımını bir servis tabağına koyun.
Zeytinyağı serpin, arzuya göre biber serpin veya nar tohumlarıyla süsleyin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!