Güncel Haberler

Yumuşamayan çıtır tulumba tatlısı tarifi… MasterChef tulumba tatlısı püf noktaları ile nasıl hazırlanır? – Son dakika gastronomi haberleri

Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan Tulumba tatlısı, dışı çıtır, içi yumuşak dokusuyla damağınıza keyif katıyor. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu tatlı, özel günlerde, davet sofralarında ya da sadece canınız tatlı çektiğinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir seçenektir. Bu leziz kızarmış tatlının sırrı mükemmel şerbetinde ve yumuşak hamurunda gizli. Mükemmel tulumba tatlısını evinizde hazırlamak istiyorsanız işte adım adım tarifi!

MALZEMELER

Hamur için:

2 bardak su

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı un

1 çay kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

4 yumurta

1 yemek kaşığı nişasta

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

2,5 bardak su

1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

Sıvı yağ (kızartma için)

NASIL YAPILIR

Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Şeker tamamen eriyene kadar orta ateşte karıştırın.

Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.

Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyup karıştırıp kaynatın.

Su kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın. Karıştırarak 3-4 dakika pişirin.

Karışımı ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.

Yumurtaları sıcak karışıma teker teker ekleyip planet mikser veya tahta kaşıkla iyice karıştırın. Her yumurtayı eklerken hamurun yumuşak bir kıvamda olmasına dikkat edin.

Son olarak nişastayı ekleyip karıştırın. Hamur yumuşak ve pürüzsüz olmalıdır.

Hazırladığınız karışımı geniş ağızlı sıkma torbasına doldurun.

Derin bir tavada bol miktarda yağı ısıtın.

Hamuru sıkma torbası kullanarak yağın içerisine yayın ve yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda parçalar kesin.

Tulumbaları kısık ateşte altın rengi oluncaya kadar kızartın. Tulumbanın içinin iyi pişmesi için kızartma yaparken yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin.

Kızaran tulumbayı hemen soğuk şerbete atıp 2-3 dakika dinlendirin.

Şerbetten çıkardıktan sonra servis tabağına alın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
gaziantep escort